boomverzorgingBoomverzorging is in het algemeen het in kaart brengen van de technische staat van de boom om vervolgens stapgewijs de boom te verwijderen/snoeien. Boomverzorging kan onderverdeeld worden in de volgende categorieën.

Boomadvies
Het uitbrengen van een boomadvies is het bekijken in welke staat de boom verkeerd. Het komt veel voor dat een boom ziek is terwijl men hier niet van op de hoogte is. Het risico is dat de boom op dat moment zwakke plekken kan krijgen, met alle gevolgen van dien.
Daarnaast kunnen wij objectief bekijken welke stappen er moeten worden ondergaan om de boom te verzorgen. Denk hieraan het preventief snoeien.

boomverzorging-1Snoeien
Het periodiek snoeien van een boom en zorg dragen aan een betere veiligheid rondom de boom. Door dood hout uit de boom te verwijderen of ankers te plaatsen wordt er gezorgd voor een veilige omgeving rondom de boom.

Verwijderen
Is een boom ziek of moet deze worden verwijderd door overlast. Wij kunnen iedere boom desgewenst verwijderen dmv van een hoogwerker of door onze Treeworker. Het voordeel van een Treeworker is dat deze op moeilijk te bereiken plekken de boom kan snoeien of verwijderen.

 

Wilt u een vrijblijvend advies over uw boom/bomen? Neem dan contact met ons op!